Midsommarminnen

 

 

2011-06-23 21;02;54 Skannade foton

Midsommar traditionerna är väl det som Dalarna är mest känt för. Det här var nog det mest optimala firande på sent 70 tal och början på 80 talet. Efter att vi flyttade från Åsmansbo så fortsatte jag att åka upp.

2011-06-23 21;06;48 Skannade foton

Det började redan på förmiddagen med att plocka blommor. Sedan träffades vi på Heden klockan ett och klädde stången. Vi hade en spelman som stod för musiken. Sedan lekte vi med barnen några timmar. (Ser nu att det ser ut som det var bara vuxna). Men så var det inte. Efter det blev det grillning med barnen.

2011-06-23 21;21;05

Senare på kvällen cyklade hela byn till Bommarsbo loge där man hade knytis, på väg dit var det vätskepåfyllning och lite lekar När vi ätit så åkte borden bort och det blev logdans för hela slanten. Orkester var Mac Hills, sönerna i huset! Sedan cyklade man hem fram på morgonkvisten när fåglarna kvittrade.

IMG_0066

Det roliga var att förra sommaren när vi var i Åsmansbo så såg vi att dom gjort comeback:-)

P6200058

2008 tillbringade jag på Landsort. Där det också var väldigt mycket traditioner

P6170029

2009 var också en midsommarhelg som jag sent glömmer. Då jag var värdinna på en singelträff för 70 personer. Vilken helg! Fantastiskt roliga människor och hög stämning.

IMG_0209-1

Jag träffade då min hjärtans vän, Lennart. Det sa klick eller vad det sa:-) Jag var totalt oförberedd. Hade nog inte trott att jag skulle träffa någon. Men man vet aldrig vad som väntar bakom kröken! 

IMG_0254

Så förra året var vi tillbaka i Visby i midsommarhelgen.

IMG_0179-1

Vi bodde hos en gammal dam i Visby

IMG_0184-1

Åkte runt på motorcykel och tittade på den vackra ö.

IMG_0187-1

Åt mycket och gott. Kan det smaka bättre än när man kan äta på detta vis?

IMG_0175

Så vackert i kvällssolen.

 IMG_0047

I år blir det Vaxholm som inte heller är så tokigt. Vi var där på förra året på semestern. Ser ni det lilla tältet uppe i sluttningen? Så får det bli i år!

Hoppas ni får en fin midsommarhelg för det ska jag ha!

Kommentarer

  1. Oj vilka fina sommarbilder. Ja riktig midsommar för mig är verkligen Åsmansbo. Finare ställe i hela Sverige går nog inte att hitta. Glad midsommar på er. Vi tänkte fira lite jul här nere i Australien. Dessutom är jag på väg till jobbet nu på självaste midsommarafton. Undrar om jag får extra betalt idag då ;)

    SvaraRadera
  2. Firar man midsommar i Australien? Jag jobbar också, men det blir väl mest till att sitta och slösurfa, Ingen går väl på hörseltest på midsommarafton när man kan gå vilken dag i veckan som helst. Vi får ju storhelgstillägg om vi jobbar idag.
    Såg på bloggen att du börjar få jobba själv nu. Det måste kännas skönt.
    Ha nu en riktigt GLAD MIDSOMMAR där under!
    Kramar fråm mig till er

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen bra början

Boul igen

Fyra mil norr om Uppsala