A room with a view


Älskar att stå och tomglo i dessa fönster. Det är alltid något som rör sig! 
I ankdammen, i hamnen eller tågen som rullar in


Eller här


, Kyrkan som är upplyst på kvällarna


Vi uppdaterar oss på väderappen sen sticker vi.
 Den här gången bara över till Östermarfladen på Nåttarö. Cyklarna ligger ihopfällda i båten i en liten väska. Visst är det märkligt hur liten en cykel kan bli? Försök att veckla upp den får ni se!
 Tycker nog att jag är ganska teknisk, men där gick jag bet.


Lennart fixade det med några enkla handtag och vi begav oss ner mot Nåttarö hals. Fika hade vi med och där blev vi sittande och njöt av utsikten. 


 På väg tillbaka upptäckte vi att det fanns ett litet bibliotek på expeditionen. 
Så jag hämtade urlästa böcker vi hade i båten och trampade tillbaka och bytte böcker. Det blir mer och mer vanligt. Så himla bra! 
Den dagen blev det sammanlagt 2 mil på cykel. Bra jobbat.


Kvällarna i sommar har varit helt magiska. 
När vi krupit ner under duntäcket i förpiken och tittar upp genom fönstret och ser stjärnhimlen samtidigt som båten gungar lite sakta från sida till sida, då förstår ni säkert så underbart det är!
Stannade bara ett dygn eftersom Lennart skulle iväg på jobb. 
Nu hoppas vi att det ska bli några sista fina dagar innan Bianca ska upp 1 oktober


I går morse vaknade jag vid sextiden och på väg till toan såg jag att solen precis gick upp. Gick och la mig igen och somnade om. Visst är jag privilegierad ?


Och på kvällen känns det som att vara på någon grekisk ö och beundra kvällsljusen innan man går ut och käkar. Så häftigt!


Köket är nu färdigt men det fattas något ovanför skåpen. En passande text, tror vi!
Bildresultat för podengo

Bildresultat

Ja, sedan ska det nog bli en liten podengo till våren. Den minsta storleken!!

Visst är han bedårande? En liten Bernhard kanske;-)

Denna urhund från Portugal härstammar, liksom flera andra raser omkring medelhavet, från Egypten och togs till iberiska halvön av fenicier och romare. Podengo som ras är känd i Portugal sedan slutet på 1100-talet. Rasen finns i tre storlekar och två hårlag. Den stora grande (55-70 cm 20-30 kg), den mellanstora medio, (40-54 cm 16-20 kg), och den lilla pequenon (20-30 cm 4-6 kg). Alla tre storlekar finns både som sträv och släthåriga.
I Sverige har vi alla storlekarna och hårslagen men med en stor övervikt för pequenon. Podengon är en mycket allround hund som passar till det mesta som man vill göra med sin hund. Man kan t.ex. med framgång använda dem till Agility, Lure coursing (jakt efter konstgjort byte), utställning och sist men absolut inte minst som härliga sällskapshundar.
I Portugal används de till sällskap, jakt, råttfångare och som larmare på gårdarna. De är en vanlig hund i byarna i Portugal och långt ifrån alla är registrerade i portugisiska kennelklubben.
Den glada, trogna kamraten i vardagen








Kommentarer

  1. Vad roligt med vovve!!! Vad spännande! Är det svårt att få en valp så man måste stå i kö?
    Ser fin och rar ut och verkar intelligent.

    SvaraRadera
  2. Men vad spännande att skaffa hund! Det har ju du velat göra länge. Kul att ni delar den önskan du och Lennart. Väldigt söt hundras och kommer passa perfekt på båten!

    Kram från oss

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen bra början

Boul igen

Fyra mil norr om Uppsala