Pay back time😃


Inte sĂ„ hĂ€ndelserik vecka. Men kĂ€rlek har jag fĂ„tt! Den hĂ€r lilla damen, Malala, sĂ„ kĂ€rleksfull. 
Förra veckan agerade jag som fönsterputsare hos Marie inför deras flytt. Jag tycker om nÀr det syns att fönstren Àr nyputsade. En hÀrlig kÀnsla.
Marie har i alla Ă„r, Ă€nda sedan Åsa var i tjugoĂ„rs Ă„ldern skĂ€mtat om att jag putsade Åsas fönster nĂ€r hon bodde pĂ„ Kungsholmen. Nu var det pay back time, Marie! đŸ€Ł. 


För nÄgon vecka sedan tog jag ner min fina belysning pÄ balkongen. DÄ hade det regnat sÄ mycket att vattnet hade i en del av lamporna lÀckt in. Prövade med att ta ner dom och försökt torka dom inne. Gick inge bra. SÄ nu fÄr dom hÀnga som en klase och lysa upp balkongen för min hyresgÀst. FÄ se om jag fÄr liv i dom nÀr jag kommer hem. Kan tÀnka mig att dom Àr fina med lite snö pÄ.


PÄ lördagen var jag bokad för att hjÀlpa till att packa upp kartonger i Liljeholmen. Axels fina flickvÀn Isabell försvann tyvÀrr bakom Axel pÄ bilden.
LinneskĂ„pet och bokhyllan föll pĂ„ min lott. Jag tror mĂ„nga kĂ€nner igen sig för nĂ€r lakan (nymanglade) och handukar sorterade efter fĂ€rg och form ligger fina travar, ja det Ă€r svĂ„rt att sĂ€tta ord pĂ„ det, men vilken kĂ€nsla det Ă€r😊. Sortera och göra fint Ă€r jag rĂ€tt bra pĂ„.


I lördags kvĂ€ll nĂ€r jag som bĂ€st satt och lĂ€ste, hör jag att grannen borrade nĂ„gonstans i huset.  Samtidigt gick strömmen i min lĂ€genhet. Jag fick dĂ„ anledning att testa min lilla lĂ€slampa som jag ska ha med nĂ€r jag Ă„ker, eftersom strömavbrott Ă€r betydligt vanligare pĂ„ en del av platserna dit jag ska, Ă€n vad det Ă€r hĂ€r. Kan till och med sitta ute i mörkret och lĂ€sa.
Det konstiga med strömavbrottet var att det lyste i alla lĂ€genheter, men hos mig var det svart! Det lyste till och med hos grannen dĂ€r det borrades. 
Vid ett sĂ„dant tillfĂ€lle uppskattar jag att bo i hyresrĂ€tt. Det fanns ett akut nummer för elservice i porten. SĂ„ en halvtimme efter jag ringt (en lördags kvĂ€ll) kommer en kille och konstaterade att grannens borr hade lyckats trĂ€ffa min, vad det nu heter, kabel? Men inte sin egen. Hur det nu gick till😀 Fixat pĂ„ tio minuter sedan kunde jag Ă„tergĂ„ till min bok. Det Ă€r service, det!


PĂ„ söndag förmiddag Ă„kte jag in till city för att köpa en högtalare sĂ„ jag kan lyssna pĂ„ Spotify var jag Ă€n Ă€r. Kom pĂ„ att jag hade ett presentkort pĂ„ 500 kr, pĂ„ Elgiganten! 
Nu kan jag  koppla mobilen till högtalaren med Bluetooth. Perfekt och jĂ€ttebra ljud!  


Skrev jag att det inte hade hĂ€nt sĂ„ mycketđŸ€”
En annan grej som hÀnt Àr att micron började brinna. Som tur var stod jag precis dÀr nÀr tjock rök vÀllde ur. Snabbt som attan drog jag ur sladden, öppnade balkongdörren och satte pÄ flÀkten sÄ att inte brandlarmet skulle gÄ igÄng.
Det blir nu lite svÄrare att vÀrma sÄdant som lagat och fryst in. Men jag ska försöka att klara mig utan. Det har ju gÄtt förr!

Idag torsdag, tvĂ„ veckor kvar😎

Kommentarer

PopulÀra inlÀgg i den hÀr bloggen

Ingen bra början

Boul igen

Fyra mil norr om Uppsala