Nu vänder vi blad

 

Idag är en j-a dag. Hela förmiddagen försökte jag söka visum. Jag tror jag lyckades till slut efter att ha plågat både arbetskamrater och pingvinerna. Så förlåt om jag var stressad och irriterad.Historien är denna. Jag beställde visum från Australien guide, en länk där för ca tre veckor sedan. Det kostade 600 kr/pp.  Betalade i samma dag. Jag reagerade inte eftersom jag aldrig har sökt visum tidigare.Och jag skulle få visumet två veckor innan resan. När jag sedan berättar det för Åsorna så får jag veta att det ska inte kosta något. Så jag ringer till My planet och frågar. Då får jag veta att de inte fått någon beställning. Jag blir då riktigt orolig. Så idag har jag försökt mig på en ny beställning från en länk i mail från Sydney, Jag hoppas jag lyckats. Inte så lätt eftersom allt ska ske på Engelska. Prata engelska är inget problem. Men det är ju ord som man i dagligt tal inte använder i ett sådant dokument. Jag avvaktar någon dag så får vi se.  Jag ska i alla fall få tillbaka de pengar vi betalt. Skönt!

Som om det inte räckte så är jag utsatt för en bluff. Igen. Det ringde en dam och  sa att jag beställt en annons i Din del, någon lokal tidning. Det skulle vara gratis ett halvår och  säger sedan att eftersom jag inte sagt upp det efter ett halvår så gick det med automatik in till en prenumeration på 990 kronor 24 månader. Det skulle då kosta 24 000 kronor + Moms à 37.000 kr. Efter en väldigt häftig ordväxling så säger hon att hon ska försöka få ner abonnemanget till 12 månader. Jag frågar då vad hon heter och vad hennes chef heter och ber om telefon numret till honom, för hon ringer från hemligt nummer förstås. Så jag ringer det numret till en kundtjänst som inte hört talas om varken företag eller namnet på hennes chef. Han trodde inte att jag inte skulle bry mig om samtalet, lättare sagt än gjort. Jag blir så trött på folk som med ohederliga medel försöker sko sig på andra.

När jag kom hem bakade jag saffransskorpor. Den degen blev ordentligt knådad, kan jag lova!

http://www.recept.nu/1.124222/leila_lindholm/bullar/mammas_supergoda_saffransskorpor

 

Jättegoda!

Trevlig helg därute.

Kommentarer

  1. Skönt att det verkar ha löst sig med visumansökan och att de välknådade :) skorporna blev goda.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Om du har sökt visum åt er alla tre så ska du väldigt snart, om inte på en gång få tre olika bekräfelset på det. Hoppas att du fått det annars så kontakta Gun som har gjort den här grejen förut. Det börjar bli lite ont om tid. Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. blev alldeles stressad när jag läste detta nyvaken i sängen. Bläddrade sen vidare till FB och ser att allt är löst. Vad skönt.
    Vi fixade vårat Australien visum ett par timmar innan vi åkte en av gångerna, det ska inte vara krångligare än så om man bara åker på turistvisum. Vad jobbigt att det blev så krångligt för dig.

    Vi har haft många knäppa samtal där folk försöker luras. Det har tyvärr gått så långt att jag inte tror på någon som ringer längre vilket är ju rätt tragiskt.

    Snart är du här Karin! Underbart!!

    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen bra början

Boul igen

Fyra mil norr om Uppsala