I svampskogen

 
Den här årstiden är inte den årstid jag gillar mest. Men en sak gillar jag och det är att gå ut i skogen och plocka svamp. Men jag gillar inte att gå själv, många av er vet varför. För er andra, så är det så att jag saknar helt orienteringssinne. Vilket verkligen är ett handikapp. I går fick jag sällskap av Gun som visade mig "sin skog" dit dom går med sina barn från Solrosen. Den här granen har någon virus därför ser den ut som den gör. Barnen går hit och kramar det sjuka trädet och önskar god bättring;-)) Så trevligt och mysigt att någon med sig i skogen. Tack Gun!
 
 
 
Jag arbetade på Säters sjukhus för massor av år sedan och tillsammans med några andra vårdare skulle vi plocka svamp vi hade också med fem, sex patienter. Efter en stund när jag gått med näsan i marken och letade svamp så upptäckte jag hur tyst det var omkring mig. Jag var ensam!!
Hade ingen aning var jag var. Där snurrade jag runt i flera timmar. En riktig mardröm! Så småningom kunde jag höra motorljud som visade sig komma ifrån en skogsmaskin. Jag gick mot ljudet och hittade en kille som satt i hytten och försökte förklara" jag kommer från Säters sjukhus och har gått vilse". Ja inte så svårt att förstå vad han tänkte. men jag fick en beskrivning hur jag skulle gå och kom så småningom fram till sjukhuset, där dom dragit igång en skallgångskedja, Jag fick ärter och pannkaka, måste alltså ha varit en torsdag,  och fick lova att om jag skulle med fler gånger så blev det med rep om midjan.
 

 
 
När man går riktigt nära en fin mossa kan det se ut så här. Vackert.

 
Inte fanns det mycket men lite Karl Johan blev det. Lite andra också, men jag blev lite osäker på det som jag trodde var smörsopp så dom åkte i soporna när jag kom hem.

 
Jag tillhör dom få som tycker att det är mysigt att rensa svamp. Om det beror på att jag lärt mig, att det är  tillåtet med en martini i glaset bredvid, vet jag inte.

 
Annars har jag jobbat tre dagar denna vecka och har varit ledig i helgen och är ledig imorgon också. Sedan två jobbardagar sedan blir det Göteborg och Ängelholm nästa vecka. Hösten närmar sig som sagt var men än kallar jag det sensommar. Och det är underbart att promenera i det här vädret  (blev visst en till sak jag tycker om den här årstiden)
 
 
 

Kommentarer

  1. Tycker nog hösten är en mysig årstid jag (till och med när vi bodde i Sverige). Vad spännande med Göteborg och Ängelholm nästa vecka. Visst är det tillåtet med en martini när man rensar svamp.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen bra början

Boul igen

Fyra mil norr om Uppsala