Blåshålet

Blåshålet

Jag nämnde tidigare att vi varit på vinprovning. Vi ville ta det med anknytning till hemresan till Sydney. Vi hade gjort ett försök tidigare, då var det stället stängt, Därför tog vi reda på öppettider innan vi åkte.

DSCF2086

När vi kom dit var klockan nästan tolv. När vi svängde in på gården kom mor (ca 80 år) i huset ut lite yrvaket. I nästa stund såg vi far i huset dra av pyjamasbyxorna och på med joggingbrallorna. Han var ett original. Det fattades tänder lite här och där. Det var nog den mest annorlunda vinprovning någon varit med om. Vi provsmakade ett antal. Det var väl inga större smakupplevelser., verkligen!  Men för att glädjas med paret köpte vi två flaskor Passionsvin. Han svarade inte för vad som skulle hända när vi drack det! Två flaskor vitt vin blev det också som var ganska skapliga. Men det var nog mest en rolig upplevelse. Vi hade tänkt äta lunch där men hygienen var väl inte den bästa, så vi avstod.

2012-01-20 12.36.54

Vi åkte istället vidare till Kiama, en liten trevlig stad/samhälle. Där blev det lunch och en god sådan.

2012-01-20 12.37.37

Kiama är känt för sitt blåshål.

2012-01-20 12.51.07

På en blåsig bergknalle hade det bildats ett hål i berget. Nu var det lugnt på vattnet men när det blåste ordentligt så sprutade vattnet upp ur detta hål, därav namnet. Idag måndag vi varit på Coogee beach och solat och badat och Åsorna har börjat jobba. Lill-Åsa på sitt nya jobb och det hade gått bra. Imorgon är det shoppingdag i Sydney

Ha det gott

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen bra början

Boul igen

Fyra mil norr om Uppsala