I väntan på våren

Har jag och vännen beställt en resa till norra Italien

9 maj bär det av till Milano där vi kommer att stanna en natt sedan far vi vidare med tåg till Comosjöarna. Hotellet Hotel Eremo Gaudio ligger ca 1 km från Varenna centrum på en liten sluttning. Ser helt underbart ut.

Där blir vi 2 eller 3 nätter Av alla Italiens sjöar är nog Comosjön en av de högst belägna. Sjön bjuder på en fristad då dess romantiska hus från la belle epoquè och dess fina byar som ligger som ett pärlband mellan det djupblå vattnet och de höga bergen.

Bellagio har kallats för Italiens vackraste stad. Om det är sant eller ej får var och en själv bedömma, men ingen kan säga annat än att staden är otroligt praktfull. Här präglas stadsbilden av vackra hotell från fin de siècle, storslagna villor som ofta varit bebodda av europeiska monarker, vackra blomsteruppsättningar och utsökta restauranger. Även om staden är en av de mest besökta turist attraktionerna vid sjön så lever den i allra högsta grad fortfarande sitt eget liv.

Ja det gäller att hålla ut till dess

Lyssna på den ni! Visst spritter det i kroppen när man hör denna fågel. Den sitter alltid högst upp på takåsen eller högst upp i något träd. Och sjunger så vackert.

Ha det gott så länge

Kommentarer

  1. Du har blivit en riktig mästerbloggare du! Bilder, texter, länkar och även en liten koltrast-truddelutt. Verkligen kul. Comosjön ser helt fantastisk ut. Ni kommer inte vilja åka hem :)Dessutom är ni där när det är som vackrast och perfekt temperatur. Lite avis faktiskt.
    Kram kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Boul igen

Ingen bra början

Fyra mil norr om Uppsala