Sedan sist….
Fredag morgon. Går över Årsta gärde som inte är sig likt sedan sist. Nu syns det verkligen att våren är på väg
Jag kan nästan känna förväntningarna som koloniägarna har vid den här årstiden. Att gå hit och kika på vad som kommit upp och följa naturens händelser från dag till dag.
Höll nästan på att blåsa bort när jag går över Årstabron. Det ser nästan ut som om Mälaren sköljt. Det är ett uttryck som jag inte tror finns här. Men i Dalarna är det t o m en tävling varje år i Ludvika tidningen där får man gissa när sjön Vestman sköljer. Alltså när isen går upp och vattnet “sköljer” över isen.
Fredag kväll orkar ingen av oss laga mat. Det får bli Thailändsk hämtmat. Himmelskt gott
Sedan två månader bakåt i tiden hade vi bokat in oss på Dalecarlia i Tällberg. Kunde inte ha passat bättre för någon som var helt uttömd både kroppsligt och själsligt. Så vackert på höjden av berget med Siljan som utsikt. Magiskt.
Kallt, men ni kan ju tänka er midsommartid här!
Rummet var både stort och väldigt fint.
Och jag blev tokförälskad i dessa kuddar. Visst är dom fina?
Vi åt en stadig frukost innan vi åkte så vi var inte så hungriga, det fick bli favoritölen och en bit Gustafskorv. Inte så tokigt.
Sedan bar det av nedför backen till spa huset.
Det var balsam för själen och min onda nacke/axel det. Ni kan skymta Siljan utanför fönstret.
Sedan blev det bubbel. Oj, där hade jag kunnat suttit ännu. Så skönt det var!
Här ett kort på min fina “badpojke”. Visst kan man se att det var fler än jag som njöt. Lennart tog ett kort på mig också, men det är inte alla kort man vill publicera här.
För en summa av 630kr/pp fick man då en trerättersmiddag och hotellövernattning om man prenumererade på tre tidningar av någon sort. Och det var det verkligen värt. Till förrätt valde vi halstrad pilgrimsmussla med rostad pumpacrème samt champagnemarinerad slanggurka Till det serverades det ett glas champagne.
Lågtempad Hjortytterfilé på lingonmatta med ragu på confiterad jordärtskocka, kantareller och sidfläsk serveras med mandelpotatispuré. Ett glas fantastiskt gott rödvin på det.
I min iver glömde jag fota desserten som var Friterad munk, fylld med lemon curd, serveras med blåbärsglass. Lennart valde Ostar från Skärvångens bymejeri serveras med havtornsmarmelad
Så här nöjd ser man ut efter det.
Kaffe efter det med underhållning av en kille som såg ut som han skulle ha spelat i ACDC eller något annat hårdrocksband, men han spelade allt från ballader, visor och jazz. Där satt vi och njöt tills klockan blev midnatt.
Hotellet har funnits i många generationer och har blivit tillbyggt om ombyggt många gånger.
Akta huvudet! Här, kan man se hur det ha kunnat sett ut för väldigt många år sedan
Visst är det fint!
Söndag förmiddag efter en helt otrolig frukostbuffé, beger vi oss hemåt.
På resan hem igår blev det ett besök på Leksandsbröd som jag passerat ute på stora vägen så många gånger men aldrig besökt. Det var det väl värt. På hemvägen blev det också ett fikabesök hos Majbritt och Gunnar i Fagersta . Lennarts bror och svägerska, där den älskade hojen står i väntan på premiärturen. Lennart provade att starta den och med lite färsk soppa startade den snällt.
Ja, det var den helgen det, som gav mig lite kraft och ork att ta itu med det som väntar senare i veckan.
Vilken helg Karin! Snacka om att ladda batterierna.
SvaraRaderaStor kram
Wow sa mysigt det sag ut! Det var ni varda. Det ar sa himla kul att du skriver blogg sa att man far lite koll har borta. Det far du en extra kram for.
SvaraRaderaPuss och kram