Här och nu, här och nu………….

 

IMG_0011

Fånga dagen, tror jag att jag är bra på! Det enda som fanns inbokad i årets semester var själva inbromsningen de första dagarna då vi åkta till Nåttarö. Annars har vi nog tagit dagarna som dom kommer. Ibland bara läst en bok eller också gjort dagsutflykter till  olika ställen. Onsdags vädret såg ut att bli bra. Då fick det bli en utflykt till Mariefred.

IMG_0001

Vi träffades vid ångbåten med samma namn som destinationen. Det är verkligen något speciellt med att färdas med ångbåt. Man tuffar fram i maklig takt och ser landremsan från ett annat perspektiv. Under tiden ser man röken av kol eldning bakom båten och hör motorns dunkande.

IMG_0003

Munchenbryggeriet är verkligen en fantastisk byggnad. Allra helst när man ser det från vattnet, då förstår man hur stort det är.

IMG_0005

Långholmsbadet där vi badade (jag badade) Lennart höll klockan!

IMG_0014

Ja, visst syns det att jag njuter av färden.

IMG_0015

Sandvikens brygga, där det var stopp och det var av/påstigning.

IMG_0012

Lennart studerar informationsbroschyren om Mariefred

IMG_0022

Tre timmar i Mariefred var inte så svårt att slå ihjäl. En väldigt charmig stad. Små vackra innergårdar, låga gamla hus. Vi åt strömming till lunch i hamnen, vi tittade in i mysiga affärer, kyrkan fick också besök. Och den dagliga glassen slank också ned!

IMG_0024

IMG_0023

Vi bara strosade runt och njöt av sol och värme och upptäckte bl a det här stället. Hit skulle jag vilja åka! Skomakargårdens B&B. Fyra rum finns det. Men vilka rum!  Gå in och kika på deras hemsida.

IMG_0026

Den gamla ångbåtsstationen.

IMG_0027

Klocka tio åkte vi från Stockholm och det tog 3,5 timmar och vi var framme halv två. Halvfem tuffade vi tillbaka och Lennart hade bokat bord i salongen. Det blev en silltallrik och en liten klar till förrätt. Och vad ätet man på en ångbåt? Jo, naturligtvis ångbåtsbiff så klart. Jättegott!

Klockan åtta är vi framme i stan igen efter en jättemysig dag!

Tack för titten!

Kommentarer

  1. Å, vad mysigt! Jag vill också åka ångbåt till Mariefred (eller Stockholm för den delen)

    Kram Marie

    SvaraRadera
  2. Marie! Ett bra förslag: Ta Magnus med och åk från Stockholm till Mariefred. Ta in på tokmysiga Skomakargårdens B&B över natten.
    Ta båten tillbaka dagen efter käka middag och hoppa av i Taxinge Näsby som en liten semesterutflykt.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jättefint och avkopplande! Perfekt på semestern.

    SvaraRadera
  4. Men så duktiga du och dina döttrar är på att just fånga dagen. Underbart!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen bra början

Boul igen

Fyra mil norr om Uppsala