De första dagarna

IMG_0049

Nåttarö vandrarhem. En liten stuga i skogsbrynet. Vi bodde i Sviten (ja den kallades faktiskt det). Den var kanske 150 cm bred och ca 250 cm lång. Och alldeles innanför dörren var det ståhöjd. Charmigt och funktionellt. Låg alldeles intill Östermarfladern, för den som känner till ön. Jag har ofta varit där under 80 talet då det seglades på somrarna.

IMG_0083

Ett underbart ställe. Klart, men ganska kallt i vattnet. Måndag var en lite gråmulen dag som inte lockade till bad precis, så vi såg oss om på ön.

IMG_0064

Utsidan på ön är det mycket klippor. Så man har fått sträcka på benen ordentligt

IMG_0057

Sedan älskar ju jag att fota naturbilder som ni vet. Ointressant för er kanske, men jag tycker det finns så mycket vackert. En sten,

IMG_0070

Lite gräs,

IMG_0066

En Lennart i gruset,

IMG_0082

Lite vacker tallskog,

IMG_0068

En glad Lennart.

IMG_0093

Tisdagen kom med sol och goa vänner. Våra fina grannar Gunnar och Therese, Tora och Biffen kom seglande. Så på kvällen blev det Nåttarö krogen. Och naturligtvis skulle Tora med. Medans vi åt så låg Tora på golvet emellanåt och var nöjd.

IMG_0094

Biffen var ju också på semester.

IMG_0109

Tisdag em och onsdag var det strålande sol och Gunnar och Terese frågade om vi ville hänga med och segla över dagen. Om vi ville!! Jag älskar båtlivet. Så vi hängde på.  Här tankas det på innan vi seglar. Sjön var ganska gropig och vi kryssade till Sadelöga och la till i en vik och käkade sill och potatis. Kan det bli så mycket bättre?

IMG_0104

Ja, det här är inte heller så tokigt.

IMG_0110

Biffen gillar också båtlivet.

IMG_0112

Här åts det lunch och badades.

IMG_0115

Utsikten från Sadelöga var det inget fel på.

IMG_0113

IMG_0117

Så lite vacker mossa.

IMG_0120

Tora gick från famn till famn. Här i den famnen trivdes hon. Och lika röd som snoken på Lennart är, ser vi ut idag

IMG_0118

Så fina!

IMG_0122

Vi utgick ju från Nynäshamn till Nåttarö. Gunnar seglade sedan oss till Utö och därifrån tog vi färjan till Årsta havsbad och vidare med buss och pendeln hem.

IMG_0123

Här i väntan på färjan.

IMG_0061

Så mycket exotiska djur kan jag inte skryta med att vi sett.Varken papegojor eller kängurur. Det här var väl det mest exotiska vi såg. Bortsett från Biffen då förstås!

Ha det gott så ska jag också ha det. Nu på väg till Väsby och picnic i Kairo med ett dopp i Mälaren. Inte så tokigt det heller!

Kommentarer

  1. Men en sådan fin tusenfoting :). Vilken underbar start på semestern. Mycket sol, natur och vacker skärgård. Kul att få följa med på semestern så här från en parkbänk i Balmain på min lunchrast.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen bra början

Boul igen

Fyra mil norr om Uppsala