I Roslagens famn…..

IMG_0001

Ja, så här har det också sett ut ibland. Skönt att bara slappa, det är väl det semestern är till för, eller hur?

IMG_0005

Höjdpunkten var ändå Guns morsdagspresent. Körde upp till Grödby och åkte sedan till Nynäshamn. Där, på en klippa, så hade vi picnic och pratade om hur det kan se ut i livet. Både gott och ont.

IMG_0009

Det här gjorde inte ont, jo lite förresten, men ontskönt om ni förstår. Guns morsdagspresent var en timmes thaimassage. Ju äldre man blir ju mer uppskattar man sådana presenter. Underbart helt enkelt! För det första att få umgås och prata med sina vuxna barn som funnits med stor del av livet och kanske den som känner en mest. Och som grädde på moset, Thaimassage.

IMG_0018

Dagen efter ville vi se lite av Roslagen. Jag bodde ju några år på Vätö, en ö som ligger strax utanför Norrtälje. Första året vi bodde där fanns inte Vätö bron, utan då var det färja, Charmigt, och lite av ö känslan försvann när vi fick bro ut dit. Jag tycker fortfarande att Norrtälje är en charmig sommarstad. Tyvärr stendöd på vintern.

IMG_0022

Det var konstutställning i ån som rinner genom stan. Dom här dödskallarna var det enda vi kunde se vad det föreställde. Såg lite ruskigt ut faktiskt.

IMG_0016

Man kan inte åka till Norrtälje utan att ha varit på Tösses konditori. Så det blev fika i solen.

IMG_0023

Åkte sedan upp till Grisslehamn, för övrigt platsen för förlovningen mellan Åsorna för ett antal år sedan. Vi hade tagit med utrustning för att eventuellt sova över. I Grisslehamn hittade vi en lapp på anslagstavlan om ett nyöppnat Bed&Breakfast i Boda, så vi ringde och fick veta att vi var dom första gästerna. Jättefint och väldigt trevliga människor som ägde stället.

IMG_0037

IMG_0027

Vi fick låna gratis cyklar och trampade iväg och lagade käk på en klippa och njöt av kvällssolen.

IMG_0034

Går kanske inte att se men näckrosorna är röda. Inte så vanligt i vårt land. Mycket vackra. IMG_0028

Men som ni ser, vädret drog ihop sig och vi hann sitta ute en liten stund innan åskan började mullra. En stund senare var det inte bara muller utan det sprakade och blixtrade i ett. Sedan gick strömmen och det blev en tidig kväll kan man säga. När vi vaknade hade vår hyresvärd hängt en påse med nybakt bröd på dörren. Hon kom sedan med varma nybakade bullar till förmiddagens fika innan vi åkte vidare.

IMG_0061

Till Forsmark. Ett gammalt bruk från 1500 talet. Och ett kärnkraftverk förstås.

IMG_0051

Otroligt vackert! Imorgon ska jag hämta Ebba och ha henne här till på lördag. Ska bli kul! Jag återkommer.

Ha det gott mina vänner.

Kommentarer

  1. Å, vad härligt ni verkar ha det. Jag vill också ha semester! Ses på lördag!
    Kram Marie

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ingen bra början

Boul igen

Fyra mil norr om Uppsala