Mellan hägg och syren

Uttrycket mellan hägg och syren sägs första gången ha använts av en skomakare som tog semester på försommaren och satte upp en skylt med texten "Stängt mellan hägg och syren". Det ska sannolikt uttolkas som perioden mellan det att häggen respektive syrenerna slagit ut.

IMG_0082

Stackars skomakaren! Han brukar inte få så lång semester. Nu har den slagit ut i alla fall på en del ställen. Doftar ljuvligt!

IMG_0073

Hade lagt upp en förrätt med mango, lufttorkad skinka, en fylld avokado och lite grönsaker.

IMG_0072

Fredag var ju en ledig dag för mig och Lennart hade cyklat till jobbet dagen innan, så han kom på cykel efter jobbet Och cyklade sedan hem på lördag morgon. Hu, så långt! 4 mil är det visst.

IMG_0070

En av grannarna var borta så Flisan låg och väntade att hennes matte skulle komma, Hon skulle vara borta hela kvällen men hundar har ju lite dåligt tidsuppfattning, så där låg hon.

IMG_0071

Och satt…..Hon brukar komma där nerifrån när hon kommer!

IMG_0074

På kvällen umgicks vi med grannarna till sena kvällen. Tyvärr så skulle jag ju upp och jobba dagen därpå så det blev till att gå in och knyta sig.

IMG_0080

På väg till SÖS såg jag den första utslagna häggen, som nu pryder väntrummet. Det är bara att hoppas att ingen är allergisk.

IMG_0081

Efter jobbet blev det till att ta pendeln till Väsby, Vi fick för oss att vi skulle ta oss till Valborgsmässobrasan men här vid Vinkelvägen vände vi. Vi frös så vi hackade tänder. Fy tusan så kallt.

Dom fick klara sig utan oss

Ha de!

Kommentarer

  1. Det känns som klassiskt Valborgsmässoaftonsväder tycker jag. Vi struntade faktiskt också i brasan de sista åren. Kramis.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Boul igen

Ingen bra början

Fyra mil norr om Uppsala