Till sjöss

Fredag och sista dagen

IMG_0317

En tur på Comosjön är ju ett måste om man suttit i nästan en vecka och sett den från ovan. Åt frukostbuffé som vanligt nere på hotellets  terrass och vädret var strålande, så bättre än så kunde det inte bli. Mot hamnen!

IMG_0318

Här kommer båten som ska ta oss till Bellagio som ligger på en udde kan man säga, precis där Comosjön delar sig

IMG_0319

Det var fler än vi som skulle med. Jag ser Lennarts keps om inte annat.

IMG_0320

Dålig bild tänker ni nu, men om ni tittar riktigt noga kan ni en liten kyrka från mitten och lite till vänster. Då förstår ni kanske vilka höga berg det är.

IMG_0321

Det här är anledningen till att många åker hit. Det finns väldigt många fina hus och trädgårdar att besöka. Men det var inte därför vi åkte hit. Lägger nog delvis skulden:-) på mina döttrar som varit vid Comosjön tidigare (fast längst upp där sjön slutar) och berättat om hur vackert det var. Och mitt intresse för den Italienska landsbygden. Det här var inte sista gången. Hoppas kunna återvända så snart som möjligt. Första dagarna när vi var här kändes det som vi var skådespelare i en Italiensk film från medeltiden. Vaknade varje morgon till tuppen och kyrkklockan nere i byn.

IMG_0328

Bellagio var lite mindre än Varenna och charmigt. Men vi tyckte nog att hemma (Varenna) var bäst! Men det var nära att vi hamnade här nar jag började titta på Comosjön. Här handlades det lite. De hade mycket fler affärer än Varenna men det var nog lite för turistigt tyckte vi.

IMG_0322

Vi placerade oss på torget med lite iskallt vitt vin i glasen. Där satt vi och sippade och tittade på folklivet en bra stund.

IMG_0326

Efter några timmar var det dags att åka tillbaka.

IMG_0333

Från båten såg vi kära hem på berget (längst till höger)

IMG_0312

Efter att ha ätit middag i byn så avslutade vi kvällen på terrassen. Åskådade ett fantastiskt vackert åskväder på andra sidan berget. Det var svårt att slita sig  och komma i säng, men som alltid så tar ju semestern slut nån gång. 

IMG_0315

Så till slut fick vi krypa in och gå till sängs! Hoppas ni haft nöje av mina bilder men det är svårt att beskriva något så fantastiskt vackert. Och tack Lennart för att vi fick dela den här underbara veckan!

Arrivederci tills vi ses igen

Kommentarer

  1. Så vackert så vackert. Jättefina bilder, men tyvärr går det inte riktigt att få fram hur fantastiskt vackert det är där. Tack för att vi fick följa med på er resa.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Boul igen

Ingen bra början

Fyra mil norr om Uppsala